Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

RADar leer- en innovatiecentrum

Plaats Roeselare, België
Tijdslijn 2016 - 2018

een centrum voor kennisdeling op een ziekenhuiscampus

Intro

Het logistieke blok van AZ Delta wordt bekroond met dit goudkleurige leer- en innovatiecentrum. Verbonden met het ziekenhuis via een voetbrug, zorgt dit baken voor kennisdeling in de ruime regio. Naast een aula voor 300 personen, beschikt het centrum over IT-opleidingslokalen, een oefenlokaal chirurgie en een skill-lab. Met behulp van parametrisch ontwerp werd de ideale compositie bepaald van de aula-wanden, voor een optimaal akoestisch comfort.

Lees meer
Klant(en)
  • AZ Delta
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken

Verhaal

Dit baken van kennis opent zich maximaal naar het ziekenhuis op de noord- en westgevels.

Education roeselare radar 4

Het Leer- en Innovatiecentrum is ontworpen als een baken van kennis op de nieuwe ziekenhuiscampus van AZ Delta. Het zit als apart volume bovenop het logistiek blok, duidelijk zichtbaar en met een eigen identiteit. Het centrum huisvest een aula voor 300 personen en verschillende lokalen voor kennisdeling en opleiding, waaronder een oefenlokaal chirurgie, lokalen voor IT opleidingen en een simulatiecentrum voor verpleegkundigen. Daarnaast worden er ook een boardroom en ruimte voor videoconferenties ondergebracht.

Een monumentale trap en liftkern biedt optimale toegankelijkheid vanaf de parking. In het verlengde van de publieke gang op de derde verdieping is een passerelle voorzien. Deze zorgt voor een link met het ziekenhuis, zowel functioneel, visueel als gevoelsmatig. De lichte gevelbekleding in geanodiseerd aluminium contrasteert met het donkere logistieke blok. Dit baken van kennis opent zich maximaal naar het ziekenhuis op de noord- en westgevels. De oost- en zuidgevels, gericht naar de nabijgelegen snelweg, maken een meer introverte en abstracte indruk door een kleinschalige raamverdeling.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs