Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Revalidatie Kenniscentrum

Plaats Esneux, België
Tijdslijn 2006 - 2010

renovatie van een revalidatiecentrum

Intro

De renovatie van het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis van Luik was gericht op hydrotherapie, consultaties en ziekenhuisopname (40 bedden). De ergonomie, het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid van de materialen zijn bijzonder goed ontworpen, evenals het comfort van de kamers die uitkijken op de groene omgeving.

Lees meer
Klant(en)
  • CHU Liège
Architecten
  • Dethier & Associés
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
40 bedden
6000 m²

Verhaal

De aandacht voor het comfort van de patiënt, de bezoekers en het personeel, in combinatie met het beperken van de uitbatingkosten werden sterk op prijs gesteld.

Hospitals esneux centre rehabilitation 9

In 2006 won VK, in een tijdelijke vereniging met het bureau Dethier & Associés, de architectuurwedstrijd voor de renovatie van een revalidatiecentrum in Esneux. Het engagement van VK STUDIO in de gezondheidssector, onderbouwd door enkele bezoeken aan projecten van VK, was een duidelijk pluspunt voor de jury. Daarbij werden de aandacht voor het comfort van de patiënt, de bezoekers en het personeel, in combinatie met het beperken van de uitbatingkosten sterk op prijs gesteld.

Het renovatieproject beslaat 6.000 m² en bestaat uit 3 onderdelen: hydrotherapie en consultaties op het gelijkvloers, met hospitalisatie op de verdieping. De hydrotherapie beschikt over verschillende baden, met ruime kine- en ergotherapieruimtes, alle voorzien van de nodige faciliteiten, zoals vestiaires met douche. In de buitenaanleg is overigens een volwaardige revalidatiepiste voorzien. De hospitalisatie telt in totaal 40 bedden, verdeeld over 2 verpleegeenheden, en 2 appartementen. In een omgeving waar patiënten intensief met rolstoelen en bedden worden verplaatst, werd veel aandacht besteed aan de ergonomie en de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal. Daarbij werden ruime en huiselijke kamers ontworpen, met terras en zicht op de groene omgeving, om het lange verblijf voor de patiënten (tot 6 maanden) zo aangenaam mogelijk te maken.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs