Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Reynaers Aluminium

Plaats Duffel, België
Tijdslijn 2016 - 2018

nieuwe hoofdzetel met R&D-mogelijkheden voor een internationale producent van bouwproducten

Intro

Deze producent van aluminium toepassingen had nood aan een nieuw hoofdgebouw. VK’s facade engineers verrichtten een doorgedreven gevelstudie voor dit architecturaal visitekaartje. Bedoeling was om een maximale beglazing te realiseren met minimale warmtelasten door zonnetoetreding. Naast kantoren bevat dit BEN-gebouw een hightech-toonzaal, een auditorium en vergaderzalen.

Lees meer
Klant(en)
  • Reynaers Aluminium
Architecten
  • Jaspers-Eyers Architects

Verhaal

De nieuwbouw huisvest een hightech-toonzaal voor een optimale beleving van de systemen, naast een ruimte voor virtuele simulaties, een auditorium, vergaderzalen en kantoren. 

Offices duffel reynaers 1 web

In de thuisbasis van Reynaers Aluminium te Duffel werd de hoofdzetel uitgebreid met een nieuw prestigieus gebouw, een ontwerp van Jaspers-Eyers. De BEN-nieuwbouw wordt naast zijn architecturale uitstraling gekenmerkt door duurzaamheid, innovatie en technologische vernieuwing over 4 bouwlagen. Het gebouw haalt een E-peil van 40 dankzij een doorgedreven gevelstudie: het was immers de bedoeling om een maximale beglazing te realiseren met een minimale zonnetoetreding.

Vooruitstrevende technologie en vormgeving staan centraal voor een aangename en duurzame werkomgeving. De nieuwbouw huisvest een hightech-toonzaal voor een optimale beleving van de systemen, naast een ruimte voor virtuele simulaties, een auditorium, vergaderzalen en kantoren.

Naast deze faciliteiten palmt de forse uitbreiding van het Reynaers Institute een belangrijk deel van het gebouw in. Hiermee vergroot Reynaers Aluminium zijn R&D capaciteit en worden de nieuwste digitale toepassingen aangewend voor de ontwikkeling van nieuwe systemen. De digitale technologie is toepasbaar bij zowel het valideren en testen, als het uitwerken van architecturale en hoogtechnologische raam-, deur-, wand- en gevelconcepten.

In het kantoorgedeelte van het nieuwe gebouw is het uitgangspunt een omgeving te creëren die voldoet aan de vereisten van de huidige en toekomstige generaties van medewerkers, op zoek naar een uitdagende, boeiende, innovatieve en interactieve werkomgeving.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs