Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Royal-Hamilius

Plaats Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg
Tijdslijn 2010 - 2019

herontwikkeling tot project voor gemengd gebruik

Intro

In het hart van de Luxemburgse hoofdstad vormt het perceel Royal Hamilius een toegangspoort tot het historische centrum van de stad, dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed. Dit 36.000 m² grote gemengde project is heringericht voor een verscheidenheid aan openbare en groene ruimten voor recreatie en cultuur. De Aldringenstraat biedt 16.000 m² aan winkels en woningen, waaronder een nieuw terras van 2000 m² met uitzicht op de stad. Op de Boulevard Royal zijn 10.000 m² kantoren gebouwd.

Lees meer
Klant(en)
  • Codic
Architecten
  • Foster + Partners
Statistieken
35000 m²

Verhaal

Het nieuwe Hamilius-project vormt een stadspoort voor de historische stadskern van Luxemburg, die overigens behoort tot het Werelderfgoed.

Hospitality luxembourg royalhamilius 1 web

Het Hamilius-kavel in Luxemburg moest een nieuwe bestemming krijgen, nadat de stadsdiensten en de stadsbibliotheek verhuisd waren. In het centrum van de stad lag plots een kavel dat geen functie meer had. Het stadsbestuur schreef een wedstrijd uit voor de herontwikkeling van het lot. De combinatie Foster + Partners en Tetra Kayser Paul werd laureaat, met Codic als investeerder en Jones Lang Lasalle als uitbater van het retailgedeelte; VK verzorgt de stabiliteit.

Het nieuwe Hamilius-project vormt een stadspoort voor de historische stadskern van Luxemburg, die overigens behoort tot het Werelderfgoed. Het verankert de omringende historische gebouwen en biedt bewoners en toeristen verschillende openbare pleinen. Onderdeel van de ontwikkeling is een stadsplein voor een ijspiste, markt, openluchtconcerten of -filmprojecties. Verder is de Aldringenstraat getransformeerd tot een winkelstraat met appartementsgebouwen, bekroond door een openlucht restaurant met gedurfd ontwerp, en een zwevende tuin met een panoramisch zicht op de stad. De volledige ontwikkeling Bovag zowel appartementen (6.800 m²) als kantoren (12.000 m²) en retail (18.900 m²).

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs