Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Serviceflats De Zeeparel

Plaats Oostende, België
Tijdslijn 2009 - 2013

nieuwbouw assistentiewoningen

Intro

Dit appartementsgebouw met seniorenflats integreert zich naadloos in een drukke straat van Oostende. Tegelijk laat het gebouw duidelijk een eigen identiteit zien. De donkere bakstenen gevel wordt doorsneden door een wit betonnen kader, met maximale beglazing voor de gemeenschappelijke leefruimte. Achteraan beschikken de bewoners over eigen terrassen en een ruim gemeenschappelijk terras, dat uitkijkt op een binnentuin.

Lees meer
Klant(en)
  • OCMW Oostende
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
35 serviceflats
3987 m²

Verhaal

De serviceflats zijn geïntegreerd in hun omgeving, en dragen tegelijk kwalitatief bij aan het bestaande straatbeeld.

Senior oostende zeeparel 2 web

VK ontwierp en realiseerde voor het OCMW Oostende 35 assistentiewoningen in de stadskern. Het terrein is een grillig binnengebied op een beperkte oppervlakte. Het geeft uit op 2 straten die naar elkaar toelopen. De assistentiewoningen zijn verdeeld over 2 volumes, een in elke straat. Een semipublieke tuin en een publiek plateau op de eerste verdieping verbindt de twee bouwdelen. Daar is een gemeenschappelijke leefruimte, annex cafetaria, ondergebracht. Grote raamoppervlakken moeten de publieke zone zo maximaal mogelijk uitbreiden. Het plateau is een ontmoetingsplaats worden voor tal van activiteiten. De tuin daarentegen, functioneert meer als rustpun.

Ondanks de 6 bouwlagen, straalt het ontwerp kleinschaligheid uit. Via verschillende gevelmaterialen en transparante geveldelen vervaagt de massiviteit van de bouwvolumes. Tegelijk creëert VK een eenheid op de gekozen site, via de architectuur, vorm en sfeer van het bouwprogramma. De gebouwen zijn geïntegreerd in hun omgeving, en dragen kwalitatief bij aan het bestaande straatbeeld.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs