Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Solvay 'City of Lights'

Plaats Neder-Over-Heembeek, België
Tijdslijn 2018 - 2021

engineering van een nieuw hoofdkwartier voor een multinational chemie & plastics

Intro

De chemie-multinational wou zijn hoofdcampus vernieuwen met nadruk op collaboratie en participatie. Het nieuwe hoofdgebouw bevat naast kantoren ook labo’s, O&I-ateliers en verschillende ontmoetingsplekken. Met een indrukwekkend atrium als connector. Onder meer geothermie, natuurlijke ventilatie en zonnecellen resulteren in een koolstofneutraal BEN-gebouw, met BREEAM Excellent-ambitie.

Lees meer
Klant(en)
  • Solvay
Architecten
  • Modulo Architecten
  • Schmidt Hammer Lassen Arkitekter
Statistieken
42000 m²

Verhaal

Solvay wil een ware O&I gemeenschap creëren in een gedeeld, open centrum, en het hart worden van een O&I-ecosysteem in de Benelux.

Solvay transformeerde recent zijn bedrijfsportefeuille naar snelgroeiende, hoogwaardige geavanceerde materialen en speciale chemicaliën, door de snelle vooruitgang in wetenschap en technologie. Deze transformatie wordt geleid door een visie van openheid en connectie met de wereld, duurzaam handelen, innovatie en samenwerking. De huidige campus kon deze ambities niet waarmaken, met 1.000 medewerkers verspreid over een 20tal gebouwen, sommige meer dan 60 jaar oud.

Tegen eind 2021 moet een modern gebouw alle medewerkers huisvesten in een open sfeer van samenwerking en gezamenlijke creatie, om zo ook welzijn en de werk-privé balans te bevorderen. Als een vloeiende, collaboratieve ruimte met toonaangevende digitale toepassingen zal het gebouw de nieuwe manieren van werken optimaliseren. Zo wil Solvay een ware O&I gemeenschap creëren in een gedeeld, open centrum, en het hart worden van een O&I-ecosysteem in de Benelux.

Als Solvay’s nieuwe hoofdkwartier omvat het gebouw twee etages business units en kantoren, twee etages labo’s en O&I ateliers, een ontmoetingscentrum met groendak daartussen, en een gelijkvloers met inkomhal, café en Solvay’s Experience Center - allemaal verbonden via een indrukwekkend atrium.

De ambities voor duurzaamheid mikken op een koolstofneutraal en BEN-gebouw, met BREEAM Excellent certificaat. Dit zal worden bereikt, door onder andere geothermie toe te passen, naast natuurlijke ventilatie, optimaal hergebruik van regenwater en 1,5 voetbalvelden aan zonnecellen – zo wordt het technische verdiep bekleed met PV-cellen. Uitgebreide digitale toepassingen faciliteren slim energiegebruik.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs