Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Soybean Crushing Co. & Derivates

Plaats Yanbu, Saoudi-Arabië
Tijdslijn 2017 - 2018

ontwerp en realisatie van een sojaverwerkingsfabriek

Intro

Het project bestaat uit de bouw van een nieuwe sojavermaalinstallatie naast de bestaande fabriek op een leeg terrein van 230 op 350 meter. Deze uitbreiding omvat opslagsilo's (bunkersilo's en ronde metalen silo's), een "voorbereidings- en extractiegebouw" en een voederfabriek. Hiermee wordt de capaciteit van Soybean Co verdubbeld.

Lees meer
Klant(en)
  • Soybean Crushing Co & Derivates
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
2000 ton/dag

Verhaal

Met deze uitbreiding, die voorziet in een vlaksilo en verticale metalen silo's, een voorbereidings- en extractiegebouw en voedermolen, verdubbelt Soya Bean Co haar capaciteit.

Industry yanbu soybeancrushing 1 web

VK werd aangezocht door Soy Bean Crushing Co & Derivates om op een greenfield site van 230 bij 350 meter een nieuwe soya crush plant te bouwen naast de bestaande. Met deze uitbreiding, die voorziet in een vlaksilo en verticale metalen silo's, een voorbereidings- en extractiegebouw en voedermolen, verdubbelt Soya Bean Co haar capaciteit.

Het proces van verwerking van de sojaboon begint met het verwijderen van de hullen (5% van het totale gewicht van de verse sojaboon) die gebruikt worden als ingrediënt in diervoeding. De gepelde bonen worden dan geplet waardoor ongeveer 20% van de olie vrijkomt. Met organische solventen wordt de resterende 80% van de olie geëxtraheerd.

De olie wordt gebruikt in de voedingssector en voor biodiesel. Het sojaschroot dat achterblijft na verwijderen van de organische solventen wordt direct vermalen tot sojameel dat dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder. Voor opslag van het restproduct wordt ook een vlaksilo met verladingsstation gebouwd.

VK neemt de volledige architectuur, stabiliteit en studie van de infrastructuur voor haar rekening en coördineert de werken.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs