Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Sportoase Schiervelde

Plaats Roeselare, België
Tijdslijn 2016 - 2018

nieuw zwembad- en sportcomplex in DBFMO-formule

Intro

Roeselare heeft een gloednieuw sportcomplex met zwembad. De 3 verdiepingen huisvesten een mix aan functies en activiteiten, waaronder een danszaal, fitnesszaal en indoor-cyclingzaal. Op de eerste verdieping bevinden zich het 25 meter-bad en instructiebad. Door een doordacht waterbeheer, gebruikt het zwembad slechts een derde van de gebruikelijke hoeveelheid leidingwater. De warmtevoorziening gebeurt hoofdzakelijk uit het warmtenet MIROM Roeselare.

Lees meer
Klant(en)
  • Sportoase
Architecten
  • LD-architecten
Statistieken
2400 m²

Verhaal

Een 25meter-bad en een instructiebad bevinden zich op de eerste verdieping.

Hospitality roeselare schiervelde 4 web

Het oude Spillebad, dat te klein was geworden en verouderd, is vervangen door een gloednieuw Sportoase-complex. Het gebouw is makkelijk herkenbaar door de toren waarin de glijbaan start, als een baken aan de Diksmuidesteenweg. Het nieuwe multifunctioneel sportcomplex beschikt over zwembad- en sportzalen over 3 verdiepingen. Het complex is gebouwd naast het stadion, op een gedeelte van de bestaande parking en dus makkelijk toegankelijk.

Op het gelijkvloers ligt de recreatiehal met verschillende recreatiebaden. Een 25meter-bad en een instructiebad bevinden zich op de eerste verdieping. Verder bevat het complex onder andere een publiekstribune, naast een danszaal, fitnesszaal en indoor-cyclingzaal.

Het betreft bovendien een bovenlokaal zwembad, dat naast Roeselare ook de gemeentes Meulebeke, Ledegem, Staden, Hooglede en Izegem bedient. De samenwerkende gemeenten willen uitdrukkelijk inzetten op een gevarieerd, complementair en bovenlokaal aanbod van zwem- en waterrecreatie in de regio.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs