Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Square Congrespaleis

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2007 - 2009

renovatie congrescentrum

Intro

Dit congrescentrum huist met zijn 7.000 plaatsen deels onder de Brusselse Kunstberg. Een renovatie, bekroond met de MIPIM Special Jury Award in 2010, verdubbelde de capaciteit en moderniseerde de infrastructuur. Een grote glazen kubus met frappante staalstructuur markeert de hoofdingang van het complex.

Lees meer
Klant(en)
  • Square
Architecten
  • A2RC
Prijzen
  • 2010 MIPIM Awards - Special Jury Award
Statistieken
7000 plaatsen
13000 m²

Verhaal

De MIPIM Special Jury Award laat er geen twijfel over bestaan: met Square zet Brussel zichzelf op de kaart als congresstad.

Hospitality brussels square 1 web

Het vroegere Congrespaleis van Brussel werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1958. Het gebouw bevindt zich deels onder de Kunstberg en huisvest enkele fresco’s van Magritte en Delvaux. Toen asbest uit het verouderde Congrespaleis verwijderd moest worden, werd beslist het volledige gebouw grondig te renoveren. Daarbij nam VK de stabiliteitsstudie voor haar rekening.

In de eerste plaats krijgt het congrescentrum meer zichtbaarheid door een grote glazen kubus, die fungeert als inkom. De trappenpartij die afdaalt naar de inkom, kan ook gebruikt worden als openluchtauditorium voor concerten, feesten en filmvertoningen.

In tweede instantie werd het congrescentrum gemoderniseerd, met bijzondere aandacht voor multimedia, milieuzorg en veiligheid. Daarbij werd de zaalcapaciteit verdubbeld, van auditoria tot talrijke modulaire zalen. Een polyvalente hal van 6 meter hoog en 4.000 kan gebruikt worden voor evenementen en tentoonstellingen. Verder biedt een panoramische hal een prachtig zicht op de hoofdstad van België

Tenslotte verankert Square zich in de omgeving door een brasserie met terras, een restaurant en een bar. Er is ook een rechtstreekse verbinding met het nabijgelegen Bozar-kunstencentrum. De MIPIM Special Jury Award laat er geen twijfel over bestaan: met Square zet Brussel zichzelf op de kaart als congresstad.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs