Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Treurenberg

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2012 - 2015

engineering van een passief kantoorgebouw

Intro

Deze winnaar van de MIPIM Best Innovative Green Building 2016 Award is ook Brussels eerste Net Zero Energy-gebouw. Het energetisch concept werd ontwikkeld op basis van gespecialiseerde dynamische simulaties, vanaf het allereerste ontwerpstadium. Zo wordt het kantoorproject gekroond met een bovenbouw, bekleed met architecturaal perfect geïntegreerde zonnepanelen.

Lees meer
Klant(en)
  • AXA
Architecten
  • ASSAR
Prijzen
  • 2016 MIPIM Awards - Best Innovative Green Building
Statistieken
12000 m²

Verhaal

Het energetisch concept werd ontwikkeld vanaf het allereerste ontwerpstadium op basis van gespecialiseerde dynamische simulaties.

Offices brussels treurenberg 4 web

Het project Treurenberg is Brussels eerste ‘Net-Zero Energy’-gebouw. VK nam het energetisch concept en de studie speciale technieken voor zijn rekening van dit project van 12.000 m².

Het energetisch concept werd ontwikkeld vanaf het allereerste ontwerpstadium op basis van gespecialiseerde dynamische simulaties. Zo konden de netto energienoden optimaal vastgesteld worden. De hoogperformante speciale technieken omvatten onder andere cogeneratie, perfect architecturaal geïntegreerde photovoltaische zonnepanelen, en optimaal afgestelde verlichting, ventilatie en comfort met betrekking tot het atrium.

Al deze toepassingen laten toe om het energieverbruik te minimaliseren en zo een "Net-Zero Energy Building" te realiseren met het BREEAM certificaat "Excellent".

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs