Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

UP-site

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2009 - 2013

ontwikkeling van een multifunctionele stadswijk

Intro

Het gemengde project Up-Site ligt langs het Kanaal van Brussel. Het heeft 450 wooneenheden, 30.000 m² kantoorruimte, winkels, een zwembad, een spa, een fitnessruimte en een bioscoop. De Up Site toren is met 140 meter de hoogste woontoren van België. Technisch hoogstaand, bevat de site onder andere een actief koelsysteem dat water uit het kanaal haalt.

Lees meer
Klant(en)
  • Atenor
Architecten
  • A2RC
  • Ateliers Yves de Lion
Statistieken
450 appartementen
85000 m²

Verhaal

Het geheel is ingeplant in een groene long van 6.600 m², waardoor de wijk een bruisend geheel vormt.

Met het "UP-site"-project krijgt de kanaalzone van Brussel een nieuwe impuls. De vitalisering van het gebied werd ingezet al door de renovatie van het Tour & Taxis-gebouw.

“UP-site” is met 140 meter de hoogste woontoren van België. Het ontwerp bestaat uit 50.000 m² residentiële ontwikkeling en 30.000 m² kantoren. Op 1,25 hectare leven 800 inwoners samen met 2.500 werknemers. Verder is het project aangevuld met een ontspanningscentrum, met winkels, een zwembad, spa, fitness en cinema. Op de bovenste verdieping zijn observatieterrassen voorzien. Het geheel is ingeplant in een groene long van 6.600 m², waardoor de wijk een bruisend geheel vormt.

VK verzorgde de engineering van het project: stabiliteitsstudies, speciale technieken en infrastructuur. Het volledige project is een voorbeeld op vlak van duurzaamheid, met meerdere ingrepen waaronder ook rivierkoeling vanuit het kanaal.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs