Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

UZ Brussel, ruimteplan

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2009 - 2026

ruimteplanning en herconditionering universitair ziekenhuis

Intro

Het UZ Brussel kampt met een aantal problemen die de organisatie hinderen. Ruimtegebrek, versnipperde diensten, circulatie- en parkeerproblemen zijn niet vreemd aan een ziekenhuis dat 30 jaar actief is. Via een wedstrijd werd VK door de directie aangesteld voor een ruimteplan, dat de zorgstrategie en ontwikkeling uitstippelt voor de komende 10 jaar.

Lees meer
Klant(en)
  • UZ Brussel
Architecten
  • VK Architects & Engineers

Verhaal

Het ruimteplan, een levend document, toont een acute nood aan uitbreiding en reorganisatie voor de meeste medische diensten.

Het ruimteplan, een levend document, toont een acute nood aan uitbreiding en reorganisatie voor de meeste medische diensten, met optimalisatie van de wisselwerking tussen deze diensten, zoals het medisch-technisch blok, de polikliniek, de spoed en expertisecentra. Ook de logistieke en bezoekerscircuits moeten dringend worden gereorganiseerd, en de verschillende circulatiestromen van elkaar gescheiden. Verder moeten de expertisecentra worden uitgebouwd tot duidelijke entiteiten binnen een coherent geheel. Dit alles zonder de dagdagelijkse activiteiten te verstoren en met een minimum aan investeringen in tijdelijke huisvesting.

Per deelproject wordt de aanpak en timing via programmatievergaderingen uitgewerkt in detail. Samen met onderzoek van de bouwtechnische mogelijkheden en van technologische ontwikkelingen resulteert dit in conceptnota’s, relatiediagrammen tussen diensten en gedetailleerde programma’s van eisen per dienst. Na een inschatting van het aantal m² en lokalen per dienst, kan een vlekkenplan gemaakt worden. Zodoende vertaalt de correcte en gedetailleerde informatie zich in bouwkundige plannen, inclusief de vooropgestelde budgetten en fasering.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs