Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Viet Duc 2 Chirurgisch Ziekenhuis

Plaats Phu Ly City, Vietnam
Tijdslijn 2014 - 2017

ontwerp van een chirurgisch ziekenhuis

Intro

Het Viet Ducziekenhuis, opgericht in 1904, is een van de grootste chirurgische ziekenhuizen in Vietnam met 1.400 bedden en 30 operatiekamers. Een stijgende zorgvraag en een beperkte locatie in een dicht stedelijk weefsel maakten een nieuw ziekenhuis noodzakelijk. Viet Duc 2 heeft 42 operatiekamers en 1.000 bedden. Op een kilometer van Bach Mai II maken beide ziekenhuizen deel uit van een herstelbeweging van de Vietnamese overheid op het gebied van gezondheidszorg.

Lees meer
Klant(en)
  • Ministerie van Volksgezondheid Vietnam
  • Vietnam
Statistieken
1000 bedden
115000 m²

Verhaal

Het ziekenhuis is verticaal georganiseerd.

Hospitals phulycity vietduc2 5 web

Het Viet Duc ziekenhuis werd opgericht in 1904 en is heden een van de grootste chirurgische ziekenhuizen in Vietnam met 1.400 bedden en 30 operatiezalen.

De huidige faciliteiten konden niet meer voldoen aan de vraag. De locatie in het stadscentrum bood weinig kans voor uitbreiding. Vandaar besliste het Ministerie van Volksgezondheid een tweede faciliteit te ontwikkelen.

Het nieuwe Viet Duc II ziekenhuis is gerealiseerd in Phu Ly City, hoofdstad van de Ha Nam provincie en op 60 km van het bestaande ziekenhuis. Vlakbij belangrijke verkeersaders heeft het een vlotte toegankelijkheid voor patiënten en bezoekers.

Het ziekenhuis is verticaal georganiseerd. In de plint zijn alle publieke functies en het medisch-technisch blok ondergebracht. De 4 torens bevatten voornamelijk verpleegafdelingen.

Het ziekenhuis beschikt over 1000 bedden, een aanzienlijke ambulante afdeling en 40 operatiekamers.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs