Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Vinmec International Hospital

Plaats Hanoi, Viëtnam
Tijdslijn 2009 - 2012

ontwerp en realisatie van een nieuw algemeen ziekenhuis

Intro

De privé investeringsgroep Vingroup wilde hoogwaardige gezondheidszorg bieden in Noord-Vietnam met een nieuw ziekenhuis in een nieuwe wijk in Hanoi. VK werd aangesteld als architect en M&E-ingenieur en ontwikkelde in 3 maanden tijd een ontwerp. Het ziekenhuis werd gebouwd in slechts 10 maanden tijd. Een plein bij de centrale ingang verankert het ziekenhuis in deze wijk van Eco City, als het kloppende hart van een bruisende wijk.

Lees meer
Klant(en)
  • VinMedicare
Architecten
  • VK Architects & Engineers
  • dwp
Statistieken
500 bedden
82000 m²

Verhaal

De hoofdcirculatie zit vervat in een centrale ruggengraat, die wordt doorkruist door 5 vleugels. Dit creëert niet alleen binnentuinen, het beperkt ook de schaal van het gebouw.

Hospitals hanoi vinmec 9 web

Vingroup wou een nieuw ziekenhuis realiseren in Hanoi, en zo in Noord-Viëtnam hoogstaande gezondheidszorg aanbieden. De tijdelijke vereniging VK-dwp werd aangesteld om een ontwerp te maken naar een bestaande haalbaarheidsstudie.

Het ziekenhuis situeert zich in een nieuw project voor stadsontwikkeling. Een plein met de centrale inkom verankert het ziekenhuis in de stedelijke omgeving. De hoofdcirculatie zit vervat in een centrale ruggengraat, die wordt doorkruist door 5 vleugels. Dit creëert niet alleen binnentuinen, het beperkt ook de schaal van het gebouw.

Buitengangen verbinden de verschillende vleugels en zorgen voor beddenvleugels in de vorm van een H, met een eigen verticale circulatie. Overvloedige buitenruimte biedt rustgevende zichten op de omgeving.

Verder biedt het moduleerbare en duurzame project verhoogde buitenruimte, wintertuinen en brengt het daglicht in omsloten ruimtes. VK-dwp ontwerpt met dit concept een omgeving met alle aspecten van een 'healing environment'.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs