Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

VRT Mediahuis

Plaats Brussel, België
Tijdslijn 2017 - 2021

nieuw mediahuis voor de Vlaamse openbare omroep

Intro

De openbare omroep van Vlaanderen krijgt een nieuw mediahuis. Dat moet zowel een open publiek huis worden, als een omroepgebouw met studio’s en nieuwsredacties. Het project voldoet aan de passiefstandaard, en bevat enkele ingenieurshoogstandjes. Zo huist de nieuwsstudio in een brugconstructie boven een plein, en hangt een wintertuin aan de achtergevel. De technieken zijn gekozen op basis van een optimale Total Cost of Ownership.

Lees meer
Klant(en)
  • VRT
Architecten
  • Robbrecht en Daem architecten
  • Dierendonckblancke Architecten
Statistieken
55000 m²

Verhaal

Dit project is voor VK niet alleen een mooie technische uitdaging, het zorgt ook voor een perfecte symbiose tussen alle engineering disciplines die VK aanbiedt.

Public brussels vrt 8 web

Het nieuwe mediahuis voor de Vlaamse Radio- en Televisieomroep maakt deel uit van een breder masterplan voor de site waar, naast de omroepgebouwen voor de VRT en het Franstalige RTBF, ook een park, evenementenplein, residentiële ontwikkeling en bijkomende mediafaciliteiten voorzien worden. Het 55.000 m² grote VRT-gebouw zal uit twee volumes bestaan en maakt de connectie tussen het stedelijk weefsel en het nieuwe park. VK staat in voor de duurzaamheid, de technische installaties, het structureel ontwerp, akoestiek, fire safety en façade engineering.

Dit project is voor VK niet alleen een mooie technische uitdaging, het zorgt ook voor een perfecte symbiose tussen alle engineering disciplines die VK aanbiedt. Dit nieuwe mediagebouw huldigt het principe van het ‘Living Building’ en zal 4 sterren scoren op de duurzaamheidsmeter van de Vlaamse Overheid. Dit alles resulteert in een passief gebouw met een primair energieverbruik dat 60% lager ligt dan bij een vergelijkbaar gebouw. De geïmplementeerde technieken werden gekozen op basis van een optimale Total Cost of Ownership.

De site wordt in gebruik genomen in 2021.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs