Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Woonzorghuis Ter Meersch

Plaats Avelgem, België
Tijdslijn 2009 - 2014

vervangingsnieuwbouw woon- en zorgcentrum + nieuwbouw dienstencentrum

Intro

Dit nieuwe woonzorgcentrum in de Scheldemeersen van Avelgem richt zich enerzijds op het nabijgelegen natuurgebied. De omgevingsaanleg loopt dan ook naadloos over in het natuurgroen. Doe-tuinen en een patio brengen het groen tot in het woonzorgcentrum. Aan de dorpsrand, vlakbij CC Spikkerelle en onder de toren van de Sint-Martinuskerk, integreert het WZC zich anderzijds in het dorpsweefsel met een ruim terras en een wandelpad.

Lees meer
Klant(en)
  • OCMW Avelgem
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
67 bedden
4860 m²

Verhaal

Een levendige mix van functies en gebruikers zorgt voor een makkelijk bereikbare en laagdrempelige plek, ideaal voor sociale contact.

Senior avelgem termeersch 6 web

Het bestaande woon- en zorgcentrum voldeed niet meer aan de huidige functionele normen : leefgroepwerking was niet mogelijk, de kamers waren te klein, de loopafstanden te groot, … VK loste dit op met een zeer leesbaar en flexibel ontwerp, gebaseerd op de organisatie van de soorten gebruikers: personeel, leefgroepen, bezoekers.

Het vroegere woon- en zorgcentrum ligt tussen een mooie groenzone en verschillende woonzones. Vlakbij bevinden zich ook publieke functies en openbare gebouwen, zoals een kerk en een ontmoetingscentrum. VK heroriënteerde het woon- en zorgcentrum, zodat leefruimtes en kamers zich meer richten naar de groenzone, die eventueel uitgebreid kan worden. De herpositionering creëert ook een nieuwe as tussen de omliggende gebouwen en de groenzone, die uitmondt in een plein aan het woon- en zorgcentrum. Deze nieuwe circulatie integreert het woon- en zorgcentrum in het bebouwde weefsel en leidt tot een grotere verwevenheid met de publieke functies.

Deze levendige mix van functies en gebruikers zorgt voor een makkelijk bereikbare en laagdrempelige plek, ideaal voor sociale contact.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs