Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

WZC Ter Beke

Plaats Geluwe, België
Tijdslijn 2009 - 2018

vervangingsnieuwbouw rust- en verzorgingstehuis + nieuwbouw serviceflats en dienstencentrum

Intro

Deze gefaseerde vervangingsnieuwbouw biedt een strakke en hedendaagse aanblik in het dorpscentrum van Wervik. Gelegen aan het dorpsplein, biedt het nieuwe WZC een doorgang naar het achtergelegen groengebied. Daar kunnen de bewoners op overdekte terrassen ook genieten van het groen. Aan de voorkant connecteren de maximaal beglaasde leefruimtes dorpeling en bewoner.

Lees meer
Klant(en)
  • OCMW Wervik
Architecten
  • VK Architects & Engineers
Statistieken
90 bedden
7095 m²

Verhaal

De kamers genieten van uitzicht op het dorpsplein, of kijken achteraan uit op de weidse groene omgeving van Geluwe.

De verouderde zorginstelling Ter Beke wordt grondig aangepakt en uitgebreid met een vervangingsnieuwbouw en een nieuw dienstencentrum. Het ontwerp van VK speelt in op de centrale ligging aan het gemeenteplein. De vernieuwde zorginstelling biedt het plein niet alleen een nieuwe omkadering, maar creëert ook een link tussen het plein en de eigen binnentuin, via een overdekte doorgang. Zo kan bij de zorginstelling een levendige ontmoetingsplaats ontstaan voor bewoners, bezoekers en passanten.

De interne circulatie zit gebundeld in de oksel van het nieuwe L-vormige verzorgingstehuis, vanwege de bestaande verbinding met serviceflats Ten Gaver. Vanuit dit knooppunt ontrollen zich 2 zorgvleugels, op de niveaus +1, +2 en +3. De kamers genieten van uitzicht op het dorpsplein, of kijken achteraan uit op de weidse groene omgeving van Geluwe.

Het gelijkvloers wordt voorbehouden voor sociale contacten, het onthaal en gemeenschappelijke functies. Op iedere verdieping worden ruime leefruimtes voorzien. Telkens op de kopse kant en maximaal beglaasd, kijken deze leefruimtes uit op het gemeenteplein en dorpscentrum.

Het nieuwe dienstencentrum fungeert als baken op de hoek van het gemeenteplein. Een cafetaria met maximale beglazing kan opgesplitst worden in 2 delen met elk een afzonderlijk ingang. Zo kan de ruimte flexibel ingezet worden.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs