Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.

Zorg en Welzijn Zedelgem

Plaats Zedelgem, België
Tijdslijn 2012 - 2016

ontwerp en realisatie van een zorgcampus

Intro

De zorgcampus Klaverveld combineert 130 woonzorgbedden met 00 assistentiewoningen en een Sociaal Huis. Het zorgprogramma wordt verdeeld over verschillende kleinere volumes, die zich groeperen rond het woonzorgcentrum. Zo ontstaat een zorgcampus met een grote doorwaadbaarheid en veel uitnodigende open ruimte voor de omliggende woonwijken. De ondergrondse parking zorgt voor een minimum aan gemotoriseerd verkeer op de campus.

Lees meer
Statistieken
193 bedden

Verhaal

De verschillende bouwvolumes van assistentiewoningen en woonzorgcentrum creëren een diversiteit aan plekken en sferen in een publiek park.

Senior zedelgem zorgenwelzijn 2 web

VK won deze architectuurwedstrijd voor een zorgcampus met assistentiewoningen en een woonzorgcentrum via een ontwerp dat veel belang hecht aan groen, zichtassen en toegankelijkheid. De verschillende bouwvolumes van assistentiewoningen en woonzorgcentrum creëren een diversiteit aan plekken en sferen in een publiek park. Een ondergrondse parking met 105 plaatsen houdt het terrein wagenvrij.

Assistentiewoningen aan de rand van de site richten zich deels naar de straat en deels naar het groene binnengebied. Openingen tussen de woningen verschaffen transparantie en toegankelijkheid. De aparte entiteiten creëren tegelijk een kleinschaligheid. Via diepliggende ramen fungeert de buitenschil als zonwering. Van de 48 assistentiewoningen kan het laatste volume verbonden worden met het woonzorgcentrum voor bewoners die enige zorg nodig hebben.

Het woonzorgcentrum bestaat uit 3 zorgvloeren. Naast een verpleegpost, bevat elke afdeling een living, zorgruimte, badkamer, linnenkamer, berging, … De leefgroepen fungeren per 15 bedden en bevat ook kleinere zitruimtes. Deze verpozingsruimtes bevorderen sociale contacten, brengen licht en lucht binnen en zijn een contactpunt naar buiten toe.

Op het gelijkvloers van het woonzorgcentrum zitten vooral gemeenschappelijke voorzieningen, een dagverzorgingscentrum met aparte toegang, en een centrum voor kortverblijf.

Op zoek naar een carrière bij VK?

Als je gepassioneerd bent door design en engineering, ambitie toont en een uitdaging niet uit de weg gaat, kan VK Architects & Engineers je de kans bieden om je carrière verder te ontwikkelen.

Bekijk onze jobs