thumb image

Speciale Technieken

De technische installaties en leidingen vormen een essentiële schakel in de realisatie van een performant en functioneel gebouw. VK Architects & Engineers biedt alle speciale technieken aan binnen het ontwerp- en realisatieproces. Vanuit de disciplines mechanica, elektriciteit en sanitair  –  en de wijde vertakking in sub-disciplines  –  sturen onze ingenieurs alle mogelijke componenten aan voor een project: klimaat, verlichting, (data)communicatie, liften, beveiliging, toegangscontrole …

Onze ingenieurs passen hun knowhow en ervaring toe in uiteenlopende projecten: van zorggebouwen, over kantoortorens en residentiële ontwikkelingen, tot horeca-projecten, scholen, ondergrondse parkings en publieke ruimtes. Deze kennis wordt daarbij toegepast voor nieuwbouw en renovaties tot restauraties van beschermde gebouwen en interieurs.

Daarnaast heeft VK expertise met specifieke toepassingen voor specifieke sectoren. In de zorgsector en de farma-sector ontwerpen onze ingenieurs installaties voor o.a. medische gassen, medische uitrusting, clean-rooms, koelcellen, contaminatieniveaus, overdruk …

VK pleit bij dit alles voor een geïntegreerd ontwerp. Technische installaties hebben een grote impact op een project, naar functionaliteit, maar zeker ook naar kostprijs. Onze ingenieurs kunnen op beide vlakken een grote meerwaarde betekenen, door vanaf het begin betrokken te worden bij het ontwerpproces.

Onze ingenieurs technieken huldigen het integraal ontwerpen zelf door intensief te overleggen met onze experts duurzaamheid. Zo stellen zij technische installaties voor die performant zijn op alle vlak. Daarbij maken onze ingenieurs gebruik van dynamische rekensoftware in alle fasen van het ontwerp- en realisatieproces.

VK is lid van de Orde van Raadgevende Ingenieurs, de Koninklijke Vlaamse Ingenieurskamer, het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), de International Building Performance Simulation Association en Urban Land Institute.