thumb image

VK assisteert H&M bij eerste fashion store in Vietnam

Op 9 september 2017 opende de eerste H&M fashion store in Viëtnam de deuren voor het publiek. Deze H&M Flagship Store bestrijkt 2.200 m² over 2 etages en bevindt zich in het Vincom Center Dong Khoi, in het hart van Ho Chi Minh City. VK Architects & Engineers stonden in voor de opvolging van het architectuur- en interieurontwerp, de technieken, fire safety engineering, facade engineering en de signalisatie.

VK Architects & Engineers werden gevraagd H&M bij te staan en zo ervoor te zorgen dat de Flagship Store tegemoet kwam aan alle bouw- en ontwerpnormen, rekening houdende met de Viëtnamese regelgeving. VK nam daarbij niet alleen het interieurontwerp en de layout voor zijn rekening, maar ook de technische wijzigingen van het architectuurontwerp, waaronder een volledig hertekenen van de buiten- en binnenschil. Daarnaast stond VK in voor de volledige studie technieken en fire safety engineering.

De koelvraag vormde een specifieke uitdaging in dit project, gezien de bestaande klimatisatie in het Vincom gebouw niet voldoende capaciteit kon bieden. Afgaande op de 10.000 geïnteresseerden die opdoken voor de officiële opening, zal bijkomende koeling geen overbodige luxe zijn.